Михаела Руменова Каменова родена в град София на 02.12.1989г.

Изучава живопис в Национално Училище за Изящни Изкуства „ Илия Петров“.

Приета в Национална Художествена Академия, където завършва Бакалавърска и Магистърска степен  в специалност „ Метал“, настоящем Докторант в същата специалност.

По време на обучението си в академията участва два пъти в по програма за мобилност „Еразъм+, като през 2010 г. заминава на обмен в AKADEMIA SZTUK PIEKNYCH W WARSZAWIE, Полша, а през 2018г. в China Academy of Art, Hangzhou, Китай.

Работи  активно по проекти свързани с медалната скулптура и международни уъркшопи в областта, вследствие на което, кандидатства и е приета за член на международната медална организация FIDEM.

Печели награда за творческа специализация в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж, Франция. През 2014 г. е приета за член на Съюз на Българските Художници.

Авторката работи основно в сферата на скулптурата, като експериментира с различни материали, съчетания с метал, камък и керамика.

Работи в областта на екстериорната пластика, но и с обекти в по малък мащаб, както и във сферата на медалиерството.

Печели няколко конкурса за изпълнение на възпоменателни монети към Българска Народна Банка.

Пътува по международни симпозиуми, където създава част от работите си в голям мащаб.

През 2015г. прави първата си самостоятелна изложба „Безкрай“ в  галерия „Основа“, София. Наградена е в редица конкурси, участва в голям брой съвместни и общи изложби в България и чужбина.

www.mihaelakamenova.com